Alla människor mår bra av att pysslas om då och då. Spa är ett väldigt effektivt sätt att varva ned i vardagen och faktum är att det inte nödvändigtvis behöver vara så kostsamt. Om man bara har de rätta hjälpmedlen, kan man enkelt skapa sitt eget hemmaspa. På Idyllien kan du hitta det mesta du kan tänkas behöva.. Kom gärna in till vår butik i Visby om du vill ha hjälp eller råd med valet av produkt.

En sparitual behöver inte alltid vara så lång. Bara 15 minuter kan räcka för att komma ned i varv och ladda om batterierna, men har du mer tid – ta den! Här nedan följer några av våra favoritbehandlingar för hur man kan komma till ro och pyssla om sig själv!

Idylliens sparitualer...

 

 

 IDYLLIEN QUICK FIX – 15 MIN

 

  1. Kom i stämning genom att släcka ned alla starka lampor och tända ett av Idylliens härliga doftljus. Det rena sojavaxet vi använder brinner rent och sprider en härligt avslappnande doft.
  2. Ta några riktigt djupa andetag (blås först ut luften i dina lungor, ta ett djupt andetag genom näsan och blås långsamt ut). Detta ökar dina endorfiner och gör det lättare att slappna av. Försök att glömma bort allt du har att göra en stund. Var bara här och nu.
  3. Ge ditt ansikte en djuprengörande peeling. Om man inte är noga i sin rengöring kan restprodukter av smink sitta kvar i huden. Använd därför en ansiktsvante eller en badsvamp tillsammans med din rengöringskräm för ett mer djurepngörande resultat. Du får då dessutom en lätt peeling som tar bort de döda hudceller vilka annars hindrar cellförnyelsen i huden. Skölj med ljummet vatten och avsluta ev. med ansiktsvatten.
  4. Använd en bra skrubbvante eller borste med lagom ”riv” och torrborsta huden på kroppen med cirkulära rörelser i riktning mot hjärtat.
  5. Ta en snabb dusch – gärna med växlande varmt och kallt vatten. Detta i kombination med torrborstningen kommer att öka blodcirkulationen, hjälpa lymfsystemet och snabba på din hudförnyelse. En bonus är också att det bidrar till bekämpningen av celluliter!
  6. Smörj in hela kroppen med Idylliens lotion i din favoritdoft. Mandelolja, sheasmör, arganolja och E-vitamin är bara några av de underbara ingredienser som bidrar till en återfuktad, skyddad hud. För extra torra partier, smörj in med vår sköna massageolja med doft av kryddigt citrongräs.
  7. Värm upp kroppen inifrån med en kopp av Idylliens egna te. Beroende på vad du vill komma i för stämning under och efter ritualen, passar olika tesorter. För ett piggt uppvaknade passar svart eller grönt te bäst – kanske vårt Chai eller Granatäpple-te.  Behöver du slappna av och vila efter väljer du istället ett rött te som inte innehåller upppigande tein, som vårt Rooibos Blodapelsin.

IDYLLIEN SPA DE LUX – 60 MIN

För dig som har lyckan att ha ett badkar…

 

1.     Tappa upp ett skönt bad och skapa en lugn och trivsam miljö i badrummet. Släck ner stark belysning. Tänd doftljus, ställ fram ett färgglatt fruktfat och något svalkande att dricka. Sätt på en härligt avslappnande spotifylista med spa- eller meditationsmusik.

2.     Häll i ca 3-4 msk av Idylliens badsalt alternativt en av våra underbara badpraliner. Anpassa mängden salt efter hur mycket vatten du har. Saltet hälper till att lindra muskelspänningar och stimulerar cirkulationen i huden.

3.     Sjunk ner i badet, slut ögonen och bara njut en stund. Löddra sedan in kroppen med en svamp och Idylliens tvål i valfri doft. Svampen djuprengör och masserar huden, samtidigt som den revitaliserar och stimulerar blodcirkulationen.

4.     Avsluta badet med en snabb dusch, torka dig och avsluta med att smörja in dig med Idylliens massageolja (om du har lite torrare hud) eller vår mjukgörande lotion i valfri doft. Svep in dig i en skön badrock.

5.     Ge dina fötter  en fräsch make-over genom att fila bort förhårdnader med en pimpsten. Dess blandade struktur gör att du kan vrida och vända på den. Har du mycket att fila väljer du en med större ”bubblor”, behöver du en lättare slipning väljer du en med mindre.

6.     Avsluta fotbehandlingen med en skön massage. Ta hjälp av vår massagekavel eller fotroller. Kaveln går på djupet i fotvalvet och rollern ger en härligt stimulerande blodcirkulationshöjande massage. Massera in fötter och underben med vår väldoftande och mjukgörande massageolja. Sätt på ett par strumpor som du behåller på så länge du kan. På så sätt får oljan en god tid på sig att absorberas in i huden.

7.     Gå nu över till dina händer och borsta dem med någon av Idylliens nagelborstar. Detta ger inte bara händerna ett lyft rent utseendemässigt, utan förhindrar även infektioner genom att ta bort bakterier som samlas under nageln och på nagelbanden. Avsluta även detta steg med en massage.