Made for charity.

Hej! Jag heter Catrin Kylberg och det är jag som grundat Idyllien tillsammans med min familj. Idyllien är ett gotländskt företag helt och hållet tillägnat välgörenhet... Vad som började som ett familjeprojekt när vår dotter blev sjuk, har idag vuxit till en plattform för att hjälpa andra i vår situation. I vår butik i Visby, i samma rosa hus som vi har vårt andra hem, har vi fyllt hyllorna med produkter och hantverk inspirerade av det liv vi själva lever på Gotland. Här finns drömska dofter för hemmet och kroppen, mjuka och ekovänliga badtextilier, vackra inredningsdetaljer, strandkläder, accessoarer och presenter - alla framtagna för ett huvudsyfte; att skapa överskott till våra välgörenhetsprojekt

From Gotland and beyond.

De flesta produkter har vi tagit fram själva och finns bara att köpa hos oss, men vi kryddar även sortimentet med noga utvalda skatter från våra resor till när och fjärran. Det vi plockar hem är främst handgjorda och småskaligt producerade föremål som vi säljer för att stötta de familjer och samhällen som tillverkar dem. Med andra ord, när du köper våra produkter gör du inte bara en god sak för dig själv – utan även för andra.

Kom förbi butiken på Södra Kyrkogatan 8 och säg Hej! Kanske får du en bit av vårt Gotland med dig hem, kanske hittar du något att unna dig själv - eller en vän!

ALLT ÖVERSKOTT TILL VÄLGÖRENHET.

Idyllien säljer bra saker för att kunna göra bra saker för familjer med svårt sjuka barn. Vi använder Idyllien som plattform för att skapa vinster till Idyllienhoppets välgörenhetsprojekt, vilket självklart innebär att vi inte tar ut någon egen vinst ur vårt bolag. 

Idyllien drivs som ett AB, men utan eget vinstuttag – Idyllienhoppet består av ett öronmärkt klientmedelskonto helt låst för projekten och belastas inte med några som helst administrativa kostnader. En donation på 10 kr till kontot betyder att 10 kr används oavkortat i projekten. Verksamheternas ekonomi överses självklart av extern redovisningsfirma och auktoriserad revisor. 

IDYLLIENHOPPET.

Sedan Idyllienhoppet grundades år 2017 har vi tillsammans samlat ihop cirka 350.000 kronor. Dessa medel används till projekt kring familjer med svårt sjuka barn, med målet att förbättra tillvaron under längre sjukhusvistelser. För att veta att vi gör rätt saker på sjukhusen har vi ett nära samarbete med Sveriges Lekterapeuter. De finns på plats nära barnen och deras familjer och ser därför vilka insatser som gör skillnad för flest.

Du eller ditt företag kan även vara med och bidra utan att handla hos oss. Det är bara att Swisha. Hela ditt bidrag går då oavkortat till Idyllienhoppets projekt: Swish-nummer 123 608 2812  

PS. Vi välkomnar självklart samarbeten med företag, press och bloggare som vill stötta oss och våra projekt. Har ni idéer om hur ni kan vara med och stötta projektet och önskar mer information, maila: catrin@idyllien.se. Tillsammans kan vi skapa större värden och göra ännu mer nytta!

BAKGRUND.

Vår yngsta dotter Leia gick bort i cancer. Vi vet därför att det är en hel familj som drabbas, inte bara den som blir sjuk. Vi startade Idyllien som ett positivt familjeprojekt under en tid då vi kämpade mot hennes sjukdom. Det var så viktigt att försöka njuta av livet när vi kunde tillsammans med våra barn. Nu finns inte Leia hos oss längre, men Idyllien gjorde en stor skillnad för vår familj som en kreativ plattform vi kunde samlas kring när det var som svårast. Därför har vi bestämt oss för att Idyllien ska få göra skillnad för även andra familjer med svårt sjuka barn och kommer därför avsätta allt överskott från vår verksamhet till detta ändmål. Det innebär att vi som ägare inte tar ut någon egen vinst ur bolaget. Idyllien ska vara ett kreativt verktyg och en kanal för att skapa vinster för våra stödprojekt. http://www.idyllienhoppet.org/   

 

DET HÄR HAR VI GJORT HITTILLS:

 

BRICKAN

Idyllienhoppet har designat, producerat och donerat nya brickor för lekterapeuterna som används för att ”duka upp” stimulerande lek- och pysselmaterial till barnen på sjukhusrummet. 600 st brickor är i nuläget donerade av Idyllienhoppet och används nu på 29 lekterapiverksamheter runt om i landet. Handla Idyllienhoppetsbrickan här!

WALLIES

Idyllienhoppet har designat och producerat ”Wallies” (stora, avtagbara klistermärken för väggar) till våra svenska barnsjukhus. Ett rum med kala väggar får snabbt liv och sätter igång fantasin på stora och små. Nu har ALLA våra barnsjukhus runtom i landet tillsammans önskat 300 set av dessa som tryckts upp på iWisby Tryckeri här på Gotland. Det vi önskar är att de för med sig lite värme, bus, kärlek och framför allt distraktion från allt det jobbiga. Vi vet av egen erfarenhet att små saker kan göra stor skillnad i dessa miljöer. Handla dina egna Wallies här!

E-BOK

E-bok: Berättelsen om Idyllien. "Snart har det gått 10 år sedan Catrin Kylberg med familj grundade gotländska varumärket Idyllien under en period då deras yngsta dotter drabbats av cancer. Nu vill vi berätta historien för att fler ska få lära känna idyllien - berättelsen ger inblick i hur en familj kan resa sig ur krisen och skapa något konstruktivt för att hjälpa andra." Boken är skriven av Marianne Olsson i samarbete med Catrin Kylberg. Mariannes arbete med boken är helt pro bono och intäkterna går oavkortat till Idyllienhoppets verksamhet.

Handla och ladda ner boken här

ALLA HJÄRTANS DAG

På Alla Hjärtans Dag donerade vi 3000 kronor till Hjärt- och lungfonden.

PRODUKTFILOSOFI.

Våra egna märkesvaror är vår stolthet. Därför är vi kompromisslösa vad gäller både innehåll och paketering. De allra flesta varor är dessutom handgjorda och finns bara att köpa här. Det du hittar hos oss ska vara speciellt!

KUNDLÖFTE.

1. Prisvärt - riktigt bra kvalitet till bra pris. 

Det klarar vi av genom att sälja direkt till dig utan mellanhänder via egna butiker och webbshoppen.

2. Klokt producerat -  med tanke på naturen och dig. 
Vi väljer endast de bästa råvarorna - gärna ekologiska om det är det bästa valet - och undviker skadliga ingredienser såsom parabener, sulfater och mineraloljor. Vi väljer även doftämnen innehållande minsta möjliga halt av allergener. För våra textilier väljer vi tunnare men högeffektiva, sköna vävar för din njutning och naturens skull! Vi älskar att berätta om våra olika produkter - så fråga oss gärna om dom!

3. Beroendeframkallande - för kropp och själ
. 
Vi säljer inte enbart snygga förpackningar; innehållet ska vara så bra att du vill ha mer av det när det tagit slut. Även textilierna ska vara så sköna och bra att du vill ha fler av dom.

Läs mer om våra vanliga frågor här!

KLOKA VAL.

DOFTER: Vi väljer noga bland växtbaserade och laboratorieframställda ingredienser med bevisad säkerhet och effekt. Målet är att de ska vara så bra för dig och vår natur som möjligt, samtidigt som de ger dig den där extra lyxkänslan.

TEXTILIER: Vi vill ha god kontroll över våra produktioner och arbetar därför med GOTS- certiferad ekologisk bomull och småskaliga produktioner. Vi väljer framförallt samarbeten med små familjeföretag som har en äkta hantverksanda och hjärtat på rätt ställe.

HAND TILL HAND: Vi älskar gediget hantverk och letar efter just detta på våra resor. Genom att hitta fram till källan kan vi direkt kan stödja mindre familjeföretag, kvinnokooperativ eller andra lokala initiativ. Rättvis handel hjälper familjer på plats - från hand till hand!

Läs mer om våra kloka val här!

kontakta oss

info@idyllien.se

instagram

@idyllienofficial

idyllienhoppet

http://www.idyllienhoppet.org/

@idyllienhoppet

Idyllien & Idyllienhoppet är grundat av oss - Catrin & Richard Kylberg med döttrar.