Idylliens populära och snygga badrockar i ekologisk bomull, nu även för de allra minsta! 

Vi har två typer av tyger vi arbetar med i våra badtextilier - båda med riktigt bra absorbtionsförmåga och i ekologisk bomull förstås!

Det tunnare, ekovänliga så kallade peshtemal-tyget vävs på vävstolar i Turkiet exklusivt för Idyllien och har jättebra egenskaper. Det mjuka, snabbtorkande och mycket absorberande materialet gör att vi tycker att våra badrockar är bland de bästa på marknaden. Som vanligt har vi letat oss fram till dom bästa producenterna, så kvalitén är därefter. Ett kvitto på detta är förstås att  till och med våra vänner från Turkiet gett våra textilier högsta betyg! 

Frotté-väven är valet för de som vill ha lite tjockare badrockar till barnen. Vi har valt att väva frottén enkelsidig, med slät, snygg och tålig utsida - och mjukare, högabsorberande insida. Det är våra superduktiga vävare i Portugal som hjälpt oss att ta fram denna specialtunna frottén som torkar upp den lilla våta badaren riktigt snabbt och effektivt.

PS. Eftersom våra textilier är handvävda, handknutna eller stentvättade förekommer naturliga skillnader i färger och färgskiftningar (såsom mer eller mindre stentvättade partier). Vi tycker detta är en del av charmen med hantverk! Det gör alla produkter unika och ingen är den andra helt lik!